Nu är det ju snart en månad sen jag la ut ett recept på chokladbollar så nu tycker jag att det är dags 😉 haha! Man kan aldrig få för många chokladbollar. Denna variant är med både havregryn, cashewnötter och solroskärnor. Kryddade även kanel och kardemumma eftersom jag älskar att använda mycket kryddor! Så det blev helt enkelt chokladbollar med frön, nötter och kryddor. Muuums!
Chokladbollar med frön och nötter (ca 60-70 st)
Ingredienser
2 dl cashewnötter
2 dl solroskärnor
200 g rumsvarmt smör
1 dl honung
1 dl socker
5 dl havregryn
1,5 dl kakao
1 msk vaniljsocker
1 tsk kanel
1 tsk kardemumma
En rejäl nypa salt
0,75 dl espresso eller starkt kaffe
Kokos
Gör såhär
Mixa cashewnötter och solroskärnor så det blir ett grovt mjöl. Vispa ihop smör, honung och socker. Blanda sedan ner nötmixen, havregryn, kakao, vaniljsocker, kanel, kardemumma, en nypa salt och kaffe. Blanda ihop med elvisp och låt stå i kylen minst 30 minuter så smeten blir lite fastare. Rulla sedan till bollar och rulla i kokos. Låt stå i kylen 30 minuter.
Fler recept på chokladbollar: