Som jag berättat om förut undviker jag vetemjöl, vitt socker och mjölkprodukter då mina handeksem blir mycket bättre då. Detta har resulterat i en del experimenterade om än i inte så stor utsträckning ännu. När vi har kommit iordning ordentligt här hemma blir det lite mer provbakande i köket i form av bröd och sötsaker. 
 
Än så har jag några somriga receptbilder att bjuda på. Denna från landetvistelsen då vi gjorde smarriga chokladbollar med en touch av kardemumma. Receptet tog de klassiska chokladbollarna till en lite högre nivå 🙂 Jag missade skriva upp hur många det blev men det beror ju helt på vilken storlek man gillar.

    

Chokladbollar med kardemumma och riven choklad

Ingredienser
100 g smält smör
1 dl rörsocker
1 msk vaniljråsocker
75 g riven mörk choklad (på råsocker)
3,5 dl havregryn
1 msk grädde
1 msk kaffe
0,5 tsk kardemumma
En nypa salt
1 dl hasselnötter
Gör såhär

Smält smöret och låt puttra ett par minuter. Rör ner rörsocker, vaniljsocker och riven choklad tills det smälter samman. Blanda i havregryn, grädde, kaffe, kardemumma och en nypa salt. Ställ i kylen ca 30 minuter så smeten stelnar lite. Finhacka hasselnötterna. Rulla bollar, rulla dem i nötterna och ställ sen i kylen så att de får kallna. 

0

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att synas

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.