fbpx

Imorse vaknade Noel vid 7. Då låg vi och kramades i sängen en stund och kollade på TV. Efter en stund sa Noel att han ville gå ner för nu var det faktiskt dag (kl 7.30 😉 ) och då sa jag att vi kan smyga ner så pappa och Mila kan fortsätta sova. Sagt och gjort så smög vi ner för trappan och satte oss i soffan. Noel var lite hungrig så han fick lite förfrukost och kolla på Pokémon och jag passade på att köra ett kettlebellpass bredvid. Ska komma igång med styrketräningen igen! Ibland är det svårt att motivera sig och ännu mer utmanande när man bara kör hemma. jag blir ofta lite lat och tar inte ut mig ordentligt. Men nu har jag hittat ett träningsprogram i appen jag använder (Mixed) så nu ska jag komma igång igen.  Efter någon timmevaknade resten av familjen och nu ska vi göra frukost!

Chokladbollar med kikärter

Men innan jag börjar med att steka ätt och så tänkte jag ge er ett nytt recept på chokladbollar. Denna gång testade jag att ha i kikärter för att gör de lite mer krämiga. De är sötade med dadlar och de blev riktigt goda. Man kan alltid anpassa kakaon efter hur stark chokladsmak man vill ha. Så här har ni chokladbollar med kikärter – vågar du testa eller känns det märkligt?

Chokladbollar med kikärter

Chokladbollar med kikärter

Ingredienser
1 frp avrunna kikärter (á 230 g avrunnen vikt)
18 dadlar
4 dl havregryn
4-5 msk kakao
1 dl kokosolja
Ett par (rejäla) nypor salt
0,75 dl kallt kaffe

Kokos

Gör såhär
Lägg avsköljda kikärtor, urkärnade dadlar, havregryn, kakao, kokosolja, salt och kaffe i en matberedare och mixa slätt. Lägg in i kylen 30 minuter. Rulla sedan chokladbollarna i kokos.

3 svar

 1. Ingrid Åkesson

  Hittade din sida efter att ha kikat in i kylskåpet och funderat vad jag ska laga för middag med de ingredienser som jag har hemma och som behöver ätas upp. Hmm jag har trattkantareller och halloumiost. Gogglade på det och hittade ditt jättegoda recept med pasta och kantarellsås, som vi toppade med riven parmesan och prosciutto som vi också hade hemma. Det blev en favorit för både mig och tonåringen! Fortsatte bläddra runt på din sida och har fortsatt med äpplepaj med nötter till fredagsefterätt som nu står i ugnen! Nyfiken också på chokladbollar med kikärter och uppskattar verkligen inriktningen att sträva mer och mer mot antiinflammatorisk kost. En detalj i receptet bara att det plötsligt står om jordnötsmör, vilket inte står med högre upp i receptet.. Tack för inspirationen!

  Svara
  • Sandra Callermo

   Oj va glad jag blev för din kommentar! Nu gjorde du min fredagskväll ännu härligare ❤️ Jag älskar att höra när fler provar mina recept och tycker om det 🙂
   Tack för att du uppmärksammade det. Ska inte vara jordnötssmör i, hade blivit fel i kopieringen. Fixat det nu!
   Trevlig helg till dig 🙂

   Svara

  Mentions

 • 💬 Chokladbollar - recept och tips! • SandraCallermo.se

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att synas

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

wrapcb-footer-b