Maillista

Som vissa av er kanske sett på Instagram björ jag på jag på fika på jobbet i tisdags. Det blev en omgång kolasnittar med ingefära och ett lass med chokladbollar med rörsocker som jag smaksatte med kardemumma. Jag gjorde en stor sats med chokladbollar (ca 160 st) och halverade receptet här nedan. Så nu har jag en hel drös chokladbollar i frysen men det passar ju perfekt när man vill bjuda på snabbfika eller bara är lite sötsugen på kvällen. Men om man inte vill ha så många kan man ju såklart halvera igen. Antalet är beräknat på små bollar eftersom jag gillar det bäst 🙂 Fikat blev väldigt uppskattat!

 

Chokladbollar med rörsocker (ca 80 st små)

Ingredienser
200 g rumsvarmt smör
3 dl rörsocker
8 dl havregryn
2 msk vaniljsocker
1 dl kakao
0,5 dl malen kardemumma
0,75 dl starkt kaffe
Ca 2 dl kokosflingor
1 msk hel kardemumma
Gör såhär

Blanda smör, socker och havregryn. Tillsätt vaniljsocker, kakao och kardemumma. Blanda till sist i kaffet och blanda allt till en jämn och fin smet. Rulla smeten till små bollar. Mortla kardemumman och blanda med kokosen. Rulla bollarna i kokosblandningen. 

 

Vill du testa en nyttigare variant på chokladboll kan du testa mina nyttiga chokladbollar eller jordnötsbollar!

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att synas

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

wrapcb-footer-a