Maillista

Om jag ska välja en favorit på fikabordet så är det absolut chokladbollar. Och det märks på bloggen då jag har inte mindre än 9 olika recept på chokladbollar som jag har samlat i det här inlägget. Dessa recept är med olika sötning och andra varierade ingredienser såsom havregryn, frön och nötter. Sen kan man ju välja om man gillar små så man tar flera eller om man gör färre men stora så de blir mer likt delicatobollar och man går en rejäl.

Chokladbollar med valnötter

Favorit bland chokladbollarna

De klassiska chokladbollarna är ju alltid gott och funderar för stora som små. Men något jag ALLTID har i frysen är min variant på nyttiga chokladbollar då det är perfekt att ta fram till spontanfika, mellis eller kvällsgott. De är sötade med dadlar och så har jag kokosolja istället för smör. Och så till det viktigaste, en nypa salt. Det bör du ha i alla olika varianter på chokladbollar. Det förhöjer smaken och gör det där lilla extra!

Chokladbollar med kardemumma och riven choklad

Hur gör man chokladbollar

De klassiska chokladbollarna är ju med smör, havregryn, socker, kakao och kaffe. Och så rullas de i kokos eller pärlsocker (min favorit!). Men sen kan man variera receptet i oändlighet. Man kan byta ut smöret mot kokosolja, sockret mot dadlar och havregrynen till andra gryn, nötter eller frön. Sen kan man välja om man vill stoppa ner händerna och mosa ihop allt eller om man vill använda en slev, elvisp eller matberedare. Om du använder matberedare får du en slätare smet och det är ett måste om du använder nötter eller frön istället för gryn. Tack vare olika ingredienser kan du styra sötma och näringsvärde. Våga testa!

Nyttiga chokladbollar och jordnötsbollar

9 recept på chokladbollar

Här har jag samlat 9 goda recept på chokladbollar. kanske kan du hitta en ny favorit?

  1. Klassiska chokladbollar
  2. Nyttiga chokladbollar och jordnötsbollar
  3. Chokladbollar med valnötter
  4. Chokladbollar med kardemumma och riven choklad
  5. Chokladbollar med kikärter
  6. Chokladbollar till påsk
  7. Raw chokladbollar med kardemumma
  8. Chokladbollar med frön och nötter
  9. Chokladbollar med en touch av pepparkaka

Påskfika!

Fler recept

Eftersom jag ÄLSKAR chokladbollar så vill jag alltid prova nya varianter och därför har jag även lagt hit några recept från andra bloggare som jag gärna vill testa. Man kan ju fylla chokladbollar med det ena och andra, smaksätta med brynt smör eller göra egna delicato-bollar. MUMS!

Gofika!

1

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att synas

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.