Nu är det bara ett par veckor kvar till påsk och det är hög tid att göra lite påskgodis. Det här kan du göra redan nu och förvara i frysen tills det är dags. Jag älskar chokladbollar och har varit sugen på det i flera veckor så nu när det var dags att göra påskgodis så fick det bli choklad bollar. Riktigt goda chokladbollar med mycket choklad och en hint av kaffe. Och för att göra de lite påskiga så rullade jag de i koks som jag blandade med gul strössel. Jag gjorde en stor sats när jag ändå höll på så sparade jag en del i kylen och resten i frysen. Perfekt att ta fram till påskfirandet eller kanske till pluugsnacks eller annat under veckan 😉 Det kommer räcka till både och!

Chokladbollar till påsk

Chokladbollar till påsk Chokladbollar till påsk

Chokladbollar till påsk Chokladbollar till påsk (ca 60-70 st)

Ingredienser
200 g rumsvarmt smör
2 dl socker
9 dl havregryn
1,25 dl kakao
1 msk vaniljsocker
En nypa salt
0,75 dl espresso eller starkt kaffe

Kokos
Gult strössel

Gör såhär
Vispa ihop smör och socker. Blanda sedan ner havregryn, kakao, vaniljsocker, en nypa salt och kaffe. Blanda ihop med elvisp och rulla sedan till bollar och rulla i kokos, strössel eller pärlsocker. Här blandade jag kokos med gult strössel för att göra de lite påskiga. Låt stå i kylen 30 minuter.

0

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att synas

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.