Jag älskar chokladbollar och olika variationer på det. Inne hos My Kitchen Stories kan man hitta så otroligt mycket gott! Bland annat en magisk chokladbollsfudge som jag bara var tvungen att testa. Den blev så drömgod som jag trodde! Och enkel att göra. Vi brukar ha med chokladbollar på julgodisfatet men i år tror jag att det kan bli dessa istället.
Chokladbollsfudge
Ingredienser
300 g mörk choklad
1 burk sötad kondenserad mjölk à 397 g
50 g smör
1 msk kaffe
2 dl havregryn
0,5 dl kokosflingor
Gör såhär
Mixa havregrynen i en matberedare. Hacka chokladen och lägg den i en kastrull tillsammans med kondenserad mjölk och smör. Värm upp under omrörning så chokladen smälter. Rör ner kaffe och de malda havregrynen. Häll ut i en form (ca 15×25 cm) klädd med bakplåtspapper. Strö kokosen ovanpå och låt stå kallt. När den stelnat kan dus kära i bitar.