Jag är förälskad i min granola just nu. Hemgjord granola, fullspäckad med frön, nötter, dadlar och jordnötssmör. Så otroligt gott! Nu har jag en julvariant med saffran i (som jag gav er receptet på förra veckan) och en dag slog det mig att man kan ha den till julgodis. Att få njuta av den knapriga, sega och boostade granolan på ‘nnu fler sätt känns ju som en given succé. Jag ska göra enkelt och gott julgodis!
Så det fick bli chokladbräck. Det är ett genialiskt påhitt (inte av mig alltså) att bara smälta chokladen och bred ut det tunt och ha på goda grejjer. Låt fantasin flöda och ha på de nötter, frön, granola eller annat som du gillar bäst. Det här blev grymt gott. La till lite tranbär och salt. Glöm inte saltet. Det skapar magi!
Chokladbräck med saffransgranola
Ingredienser
400 g mörk choklad
100 g saffransgranola
50 g torkade tranbär
Flingsalt
Gör såhär
Hacka chokladen och smält över vattenbad. Ta fram en plåt med bakplåtspapper och häll ut chokladen. Bred ut i önskad tjocklek och strö på saffransgranolan, torkade tranbär och flingsalt. Ställ kallt och bryt sedan i bitar.