Som ni säkert vet gillar jag att göra lite annorlunda varianter på godis. Utan gluten och gärna utan vitt socker. Jag gillar att använda dadlar och gärna bönor och kikärtor. Det blir en bra konsistens och god smak.
Så denna gång fick det blir en chokladfudge med jordnötter som har en bas på svarta bönor. Den blir krämig och god! Sältan på jordnötterna ger det där lilla extra.
Chokladfudge med jordnötter
Ingredienser
1 frp svarta bönor (avrunnen vikt 230 g)
12 dadlar
1 dl kakao
1 dl jordnötssmör
2 msk kokosolja
1 krm vaniljpulver
En nypa salt
En näve salta jordnötter
Gör såhär
Häll av bönorna och skölj de. Lägg de i en matberedare tillsammans med urkärnade dadlar, kakao, jordnötssmör, kokosolja, salt och vaniljpulver. Mixa slätt och tryck sedan ner smeten i en brödform med bakplåtspapper. Hacka nötterna och strö ovanpå. Tryck till de lite. Ställ den i frysen ca en timme och skär sedan i rutor.