Jag vet inte hur du har det hemma men jag har alltid en stor burk med hemgjord granola på köksbänken. Det är snyggt, gott och proppat med näring. Och jag gör i princip aldrig samma granola två gånger för det är ju alltid roligt att prova något nytt. Ibland kan det se ut som många ingredienser men det behövs egentligen inte. Jag gillar bara att många olika frön men om man vill går det lika bra att ha typ en sorts gryn och en sorts frön. Denna gång fick det i alla fall bli en chokladgranola med hasselnötter och torkade tranbär. Jag sötade denna med honung men du kan använda det du föredrar.
Vill du ha fler granolarecept? Här kommer ett gäng:
- Enkel banangranola med tranbär
- Kanelgranola med blåbär
- Saffransgranola med dadlar och mandlar
- Nötgranola med dadlar och tranbär
- Granola med nötter, kokos och blåbär
Chokladgranola med hasselnötter
Ingredienser
6 dl havregryn
2 dl pumpakärnor
1 dl sesamfrön
1 dl quinoapuffar
0,75 dl kakao
3 dl hasselnötter
2 dl vatten
1 dl kokosolja
1 dl honung
2 dl torkade tranbär
Gör såhär
Sätt på ugnen på 125 grader. Blanda havregryn, pumpakärnor, sesamfrön, quinoapuffar och kakao. Grovhacka hasselnötterna och blanda ner. Häll vatten, kokosolja och honung i en kastrull och låt bli varmt under omrörning. Rör ner i de torra ingredienserna. Häll ut på en plåt med bakplåtspapper och sprid ut ordentligt. Ställ in i ugnen ca 60 minuter. Rör om då och då. Håll koll så den inte får för mycket färg. När den är klar kan du ta ut den och blanda ner torkade tranbär.
This Article was mentioned on sandracallermo.se
This Article was mentioned on sandracallermo.se