fbpx
Ja, när december närmar sig blir detta matkrypin alltmer ett bakkrypin och jag hoppas att ni uppskattar alla dessa söta recept. Frysen är full av julgodis och kakor så jag har kommit fram till att det är bara börja dela med mig av alla dessa recept om jag ska hinna inspirera er innan 24 december är här. Det kommer bli en del julinspirerade middagsrecept också och inspiration till julbordet.

Jag är inget proffs på kola och knäck och liknande. Jag har nog inte riktigt tålamodet för att vänta på att det ska koka klart och då börjar jag alltid något mer samtidigt och så missar jag den perfekta konsistensen på kolan. När jag gjorde denna blev den lite för varm så det är en kola som gärna får stå i rumstemperatur en stund innan man sätter tänderna i den men smaken blev ljuvlig. Så försök att hålla koll på den och följ receptet så får den en härligt mjukseg konstistens 🙂

Chokladkola med lakrits

Ingredienser
3 dl grädde
3 dl rörsocker
2 dl mörk sirap
50 g smör
0,5 dl kakao
2,5 msk lakritspulver
2 krm vaniljpulver
Flingsalt
Gör såhär
Blanda grädde, rörsocker, sirap, smör, kakao, lakritspulver och vaniljpulver i en stor kastrull (gärna höga kanter). Låt koka på medelvärme och rör om då och då tills den klara kulprovet eller är ca 123-127 grader. Häll upp kolan i en bakplåtspappersklädd form och toppa med flingsalt. Ställ svalt och när den svalnat kan du skära bitar. 
 

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att synas

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

wrapcb-footer-b