Imorgon är det julafton och oj vad jag längtar. Vi smygstartar redan idag hemma hos Davids familj med julbord och lite julklappar då alla inte är med imorgon. Dagen till ära tänkte jag dela med mig av detta recept som kan passa som dessert i juldagarna. Nämligen en chokladpannacotta med clementiner och daim. Enkelt, går att förbereda och blir så smaskigt!
Chokladpannacotta med clementiner (4-6 port)
Ingredienser
3 gelatinblad
100 g mörk choklad
5 dl vispgrädde
1 krm vaniljpulver
0,5 dl strösocker
Daim
1 clementin
Gör såhär
Lägg gelatinbladen i kallt vatten. Hacka chokladen och lägg i en värmetålig bunke. Häll grädde i en kastrull och ha i vaniljpulver och socker. Låt koka upp och häll sedan över chokladen i bunken. Rör tills chokladen smält och rör då ner de urkramade gelatinbladen.
Fördela i glas och låt stelna i kylen 3 timmar.
Servera med hackad daim och clementinklyftor.