Glad andra advent! Igår smygstartade vi julfirandet hemma hos mormor och morfar och idag blir det adventsfika hos svägerskan så vi har en riktigt mysig helg. Jag älskar att december ger så mycket familjetid. Och mycket gott godis!

Men jag måste erkänna att jag klarar inte lika mycket socker längre. Jag som alltid varit en godisråtta som aldrig tackat nej till glass, godis och fikabröd känner att det faktiskt blir för mycket. Jag älskar smaken och variationen av allt gott. Men det blir för mycket sött. Men det känner jag oftast inte förrän efteråt. Haha, adventsproblem 😉

Chokladtryffel med chili

Men nu över till dagens recept som blir en len chokladtryffel med chili. Alltså den är magiskt god! Mörk choklad i kombination med ett sting av chili och så saltet som lyfter alltihopa. Muuuums! Chokladtryffel är perfekt att ha hemma i frysen och bara ta fram några stycken efter maten. Så gott som något litet, sött till kaffet.

För dig som inte gillar mörk choklad så kan man byta ut en del till ljusare choklad. Men jag tycker inte man bara ska ta ljus choklad för tack vare grädden blir den redan lite snällare så det blir för lite chokladsmak om man inte har någon mörk. Men man får hitta sin egen bästa blandning!

Önskar er alla en fin advent <3

Chokladtryffel med chili

Chokladtryffel med chili och havssalt (ca 25 st)

Ingredienser
300 g mörk choklad
1,5 krm chiliflakes
2 dl vispgrädde
20 g smör
0,5 tsk havssalt
Kakao

Gör såhär
Hacka chokladen. Lägg choklad, chiliflakes och grädde i en kastrull och låt bli varmt under omrörning så chokladen smälter. Ta av från värmen och rör ner smör och en nypa salt.
Låt smeten stå kallt ca 2 timmar och rulla sedan till bollar. Rulla de i kakao.


För dig som vill ha fler chokladtryfflar:

Tre sorters chokladtryfflar

Hallontryfflar

0

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.