Sara på Vardag.nu bjuder på väldigt många mumsiga recept som ofta går fort att laga och är inte alls komplicerat. Hon visar verkligen att det behöver inte vara svårt att laga varierad mat. Så när jag hittade hennes recept på en fiskrätt med citron och basilika sparade jag detta direkt eftersom jag behöver lite ny fiskinspiration och häromdagen lagade vi den. Jag gjorde såklart lite ändringar men oj så gott det blev!
Citron- och basilikafisk med potatismos (5 port)
Ingredienser
800 g vit fisk
3 dl créme fraiche
3 dl vatten
1 citron
1 fiskbuljongtärning
1 kruka färsk basilika
Potatismos:
1 kg potatis
25 g smör
Ca 2 dl mjölk/grädde
Gröna ärtor
Gör såhär
Börja med moset. Tvätta potatisen och dela ner i mindre bitar. Lägg i en kastrull och fyll upp med vatten och låt sedan koka till potatisen är mjuk. Under tiden potatisen kokar kan du börja med fisken. När potatisen kokat klart mosar du grovt med en ballongvisp och tillsätt sedan smör samt mjölk och/eller grädde. Krydda med salt, svartpeppar och riven muskot. Blanda ihop snabbt.
Skär fisken i bitar. Ha i créme fraiche, vatten, skal och saft från citronen samt en buljongtärning. Låt koka upp och småputtra 2 minuter och smaka av med cayennepeppar och citronpeppar. Tillsätt sedan fisken och låt puttra i såsen 5-10 minuter. Hacka basilikan och vänd ner strax innan servering.
Koka upp saltat vatten och lägg i ärtorna. Låt koka 2 minuter och häll sedan av vattnet och ha i smör. Servera till fisken med moset.
This Article was mentioned on sandracallermo.se