Maillista

Idag för 7 år sedan publicerade jag mitt första inlägg på bloggen. Grattis till bloggen! Eller till mig? 🙂

Jag var student i Uppsala som förutom heltidsstudier ägnade mig åt extrajobb och ideella engagemang och bloggen skulle ge utlopp för min kreativitet. Eftersom jag gillade att laga mat fick det bli en matblogg. Jag skulle aldrig kunna gissa att det skulle ta mig hit. 1800 blogginlägg senare, en ofantligt stor receptbank och ett matintresse jag inte visste fanns inom mig. Så häftigt! Idag är det även mitt extrajobb som jag drömmer om ska bli något jag kan ägna mig åt på heltid. Wish me luck!

Så för att fira tänkte jag bjuda på tårta. Eller egentligen cheesecake men det ser ju ut som en stilig tårta eller hur? Det är en krämig citroncheesecake med glutenfri botten. Cheesecaken är väldigt enkel att göra och smakar ljuvligt. Hoppas ni gillar den!

Citroncheesecake på mandelbotten Citroncheesecake på mandelbotten

Citroncheesecake med mandelbotten (10 port)

Ingredienser
3 dl mandelmjöl
2 dl havregryn
1 dl kokos
0,5 dl strösocker
75 g smör

400 g färskost
1 burk kondenserad mjölk
Skal från 1 + saft från 0,5 citron
1 msk vaniljsocker

Bär
Lemoncurd

Gör såhär
Sätt på ugnen på 175 grader.
Rör ihop mandelmjöl med havregryn, kokos, socker och en nypa salt. Smält smöret och rör ner i den torra blandningen. Tryck ut degen i botten på en smord pajform med avtagbar kant och grädda ugnen ca 10 minuter. Låt svalna.
Lägg färskost, kondenserad mjölk, skal och saft från citronen samt vaniljsocker i en bunke och vispa med elvisp 3-4 minuter. Häll smeten i formen och ställ i frysen minst 4 timmar.
Ta ut 20-30 minuter före servering och toppa med lemoncurd och bär.

Du får gärna lämna en kommentar och berätta om hur du hittade hit och hur länge du läst bloggen. Tack för att du är här och gör mitt arbete med bloggen så roligt att fortsätta med!

0

3 svar

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att synas

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

wrapcb-footer-a