Det känns som att det har varit lite snålt med sötsaker här i bloggen på senaste tiden och det beror helt enkelt på att vi försökt äta det vi har i frysen för att kunna frosta av den. När vi har gjort det kan jag börja julbaka så i december kommer det lite fler söta recept. Jag längtar! Men här kommer i alla fall några kakor jag gjorde för ett tag sedan (med inspiration från Emilia), annorlunda smaksatta med citron och lakrits. Väldigt gott om du frågar mig!

 

Citronkakor med lakrits

Citronkakor med lakrits (ca 25 st)

Ingredienser
250 g smör
5 dl florsocker
1 ägg
1 tsk bakpulver
4,5 dl vetemjöl
Saft från 0,5 citron
Zest från 1 citron
12 st turkisk peppar
Gör såhär
Sätt ugnen på 175 grader. Blanda mjöl, florsocker och bakpulver i en skål. Dela ner smöret i mindre bitar och krossad turkisk peppar. Tillsätt ägg, citronsaft och citronzest. Blanda till en smidig deg. Klicka upp klickar på två plåtar. Ha mellanrum mellan kakorna då de flyter ut ganska mycket. Grädda kakorna i mitten av ugnen, cirka 8-10 minuter.
 
Citronkakor med lakrits

Inga svar än

  1. Emilia

    Visst är de goda! Ser exakt ut som mitt recept på dessa, spännande med många lika. Trodde jag kommit på det själv 🙂

    Svara
  2. Sandras Matkrypin

    Åh, jag visste att jag hade sett det i någon blogg och så hade jag skrivit av det men inte vart jag fick det ifrån, det var ju du! Tack för inspirationen, ska lägga till det i inlägget 🙂 Supergoda!

    Svara

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att synas

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

wrapcb-footer-b