Ojojoj, det här receptet blev en klar favorit här hemma! Vi älskar citron och har det som “krydda” i det mesta (som ni säkert har märkt) och de här köttbullarna blev fantastiskt goda! Citronen är helt klart en av mina favoritingredienser, både som extra touch eller här som smaksättare. Tillsammans med den uppiffade spaghettin blev det en succé!

 

Citronköttbullar med het gräslöksspaghetti (4 port)

Ingredienser
4 port spaghetti
2 msk olivolja
1 röd chili
1 näve gräslök
0,5 citron
600 g nötfärs
1 vitlöksklyfta
1 ägg
2 dl crème fraiche
1 dl mjölk
0,5 citron
Gör såhär
Koka spaghettin enligt anvisningen.
Blanda färsen med pressad vitlök, ägg och cest från en halv citron. Krydda med salt och citronpeppar. Rulla till köttbullar. Hetta upp smör i en stekpanna och lägg i köttbullarna och stek tills de fått fin färg runt om (men inte längre för då blir de torra). Häll i créme fraiche, mjölk och saft från en halv citron. Blanda runt, låt koka upp och smaka av med salt och citronpeppar.
Finhacka chilin och gräslöken. Häll av pastan och blanda i olivolja, cest och saft från andra halvan av citronen, chilin och gräslöken.
Servera pastan tillsammans med köttbullar och sås.
 
 

7 svar

  1. Kicki

    Det verkar ju alldeles fantastiskt gott 🙂 Jag som också älskar citron 😉 Detta blir det absolut nån kväll 🙂 Kramissar till dej duktiga Sandra 🙂

    Svara
  2. Remsan

    Vi brukar äta en variant av italienska citronköttbullar fast i tomatsås. Citron är så oväntat gott i köttbullar.

    Svara

    Mentions

  • 💬 Menyförslag till morsdag! • SandraCallermo.se - En matig livsstilsblogg!

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att synas

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

wrapcb-footer-b