Att marinera kött är enkelt och höjer grillmiddagen till nästa nivå. När det kommer till kyckling så älskar jag att ha kombinationen med citron, vitlök, olivolja och något ört. Denna gång blev det oregano. Så denna citronmarinad passar utmärkt till kyckling och min favorit är lårfilé. Den blir så saftig och smakar mer än filén.

Till den marinerade kycklingen serverade vi krossad färskpotatis. Så gott! Man kokar potatisen och sen lägger man den på en plåt med bakplåtspapper och trycker till potatisarna med handen eller exempelvis en träslev. När de är mosade så klickar man på vitlökssmör och sätter in i ugnen på grillfunktion så smöret smälter och de får krispig yta. Nomnomnom!

Vill du ha mer inspiration till marinad? Kika gärna på fler recept här!

Citronmarinad till kyckling

Citronmarinad till kyckling

Citronmarinad till kyckling

Ingredienser
3 msk olivolja
Skal och saft från 1 citron
En näve färsk oregano
2 vitlöksklyftor
800 g kycklinglårfilé

Gör såhär
Blanda ihop olivolja med skal och saft från citronen och pressad vitlök. Ta bort stjälkarna från oreganon och hacka bladen och rör ner i marinaden. Lägg ner kycklinglårfilé i en påse och häll i marinaden. Blanda runt och lägg påsen i kylen minst 1 timme. Ta upp kycklingen ur marinaden och grilla den så den blir genomstekt. Krydda med salt och svartpeppar.

Citronmarinad till kyckling

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att synas

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

wrapcb-footer-b