Om några timmar bär det av till Arlanda. Idag åker vi till Nice och ska ha en härlig veckas semester med svärföräldrarna. Ser så mycket fram emot en vecka med god mat, vin och massa härligt familjehäng. Åh <3

Citronmelisspesto

Som vissa av er kanske sett på Instastories så hade jag en rejäl citronmelissbuske när säsongen drog igång. Citronmelissen från förra året hade alltså överlevt och växt rejält. Den höll på att ta över min rabatt. Så jag ville inte ha kvar den då jag inte använder citronmeliss så mycket och ville hellre få plats med andra saker. Jag grävde därför upp den, planterade om delar av den (som inte verkar överlevt) och resten gjorde jag pesto på.

Så mängden citronmeliss i det här receptet är lite oklart men det var rejält i alla fall. Om du känner att det inte blir tillräckligt går det utmärkt att ha i lite spenat för att dryga ut det gröna. Istället för nötter har jag använt solroskärnor i det här receptet och osten går bra att ha parmesan eller annan lagrad hårdost. Gottigott!

Citronmelisspesto

Citronmelisspesto

Ingredienser
1 stort knippe citronmeliss
2 vitlöksklyftor
100 g lagrad hårdost
1 dl solroskärnor
2 msk pressad citron
1-2 dl olivolja

Gör såhär
Lägg citronmeliss, vitlök, riven hårdost, solroskärnor och pressad citron i en matberedare. Mixa slätt så det blir en massa och krydda sedan med salt och svartpeppar. Spä med olivolja och fortsätt mixa till lagom konsistens.


För dig som vill ha fler härliga pestorecept:

Lax med salviapesto

Ruccolapestopasta

Lammracks med rosmarinpesto

Pasta med spenatpesto

Grönkålspestopasta

0

Ett svar

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att synas

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.