Jag dricker sällan snaps men det finns några tillfällen varje år då jag kan tycka att det är gott och kräftskivan är ett sånt. Men det finns inte tillräckligt goda snapsar på marknaden tycker jag så jag föredrar att smaksätta min egen. Tidigare har jag gjort en med stjärnanis, mynta och rabarber, svartvinbärssnaps och citronsnaps. I år blev det två nya smaker och de blev riktigt goda båda två!

 

Citronsnaps med dill

Ingredienser
70 cl vodka
2 citroner
1,5 msk agavesirap
0,75 kruka dill
 
Gör såhär
Tvätta citronerna och lägg cestet i en flaska tillsammans med dillkvistarna. Häll på agavesirap och pressad citron och häll sedan på vodkan. Vänd flaskan upp och ner några gånger så agavesirapen löser sig och allt blandas. Låt stå i kylen 2-4 dygn och vänd flaskan då och då. Sila sedan bort citronen och dillen och servera kallt. Om du vill göra snapsen längre i förtid kan du låta den stå avsilad i kylen.
 

Havtornssnaps

Ingredienser
70 cl vodka
2 msk agavesirap
200 g havtorn
 
Gör såhär
Häll havtornen i en flaska tillsammans med agavesirap. Häll på vodkan och vänd flaskan upp och ner några gånger så allt blandas. Låt stå i kylen minst 4 dagar, vänd då och då. Sila sedan bort bären och servera kallt.

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att synas

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

wrapcb-footer-b