fbpx

Skärtorsdagen är här och påskfeelingen kryper på. Här i Åre har det varit finväder hela dagen och jag tog en lunchpromenad i solen tidigare på dagen. Nu har jag precis avslutat jobbdagen och det ska storhandlas. Kul om du frågar mig!

Men innan det bär av mot mataffären tänker jag dela med mig av ett sista påskrecept för i år. Jag tycker det är gott med lite egengjort påskgodis och tryfflar går ju alltid hem. Här är därför en vit chokladtryffel med citron och lakrits. Mannens favorit bland påskgodiset i år. Och jag håller med, den blev väldigt god 🙂

Glad påsk önskar jag er alla!

DSC_0274 citrontryffel

 

Citrontryffel med lakrits (ca 15-20 st)

Ingredienser
200 g vit choklad
10 turkisk peppar- karameller
0,5 dl vispgrädde
1 citron
0,5 dl florsocker

Gör såhär
Häll grädden i en kastrull och tillsätt rivet skal från citronen. Låt koka upp och ställ sedan åt sidan för att svalna något.
Finhacka chokladen. Finhacka 4 av karamellerna. Tillsätt chokladen i grädden och rör till en jämn smet innan du rör ner lakritskaramellerna. Ställ kallt 2 timmar.
Under tiden kan du mortla resten av karamellerna och blanda med florsockret.
När smeten stelnat, rulla till bollar/ägg och rulla dessa sedan i lakritssockret.

    Mentions

  • 💬 Påskpannacotta med vanilj och citron • SandraCallermo.se

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att synas

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

wrapcb-footer-b