Denna härliga fredag tänkte jag bjuda på ett enkelt efterrättsrecept. Den går snabbt att göra iordning och du kan antingen förbereda både yoghurten och crunchet innan så det bara är att varva vid servering eller så kan du till och med göra iordning allt medan gästerna sitter vid bordet för det går så snabbt. Det är helt enkelt en smarrig citronyoghurt som varvas med bär och nötigt crunch. Varsågoda!

Citronyoghurt med bär och crunchCitronyoghurt med syrliga bär och crunch (6 port)

Ingredienser
350 g hallon
350 g svarta vinbär
8 dl turkisk yoghurt
2 äggvitor
Rivet skal av 2 citroner
2 msk honung
1 tsk vaniljpulver

Crunch:
1 dl mandlar
1 dl hasselnötter
1 dl kokosflingor
1 dl bovetepuffar

Gör såhär
Tina bären om de är frysta. Hacka mandlar och hasselnötter och lägg i en stekpanna med kokos och bovetepuffar (kan uteslutas). Rosta på medelvärme så det får lite färg och lägg i en skål.
Vispa äggvitorna till ett fast skum. Blanda yoghurt med citronskal, honung och vaniljpulver. Vänd sedan ner äggvitorna försiktigt.
Varva yoghurten med bär och nötter i glas och servera direkt.

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att synas

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

wrapcb-footer-b