Det är så skönt att vara på landet! Vi myser, tar dagen som den kommer, gör små utflykter, äter god mat och bara har det bra. Barnen njuter av att hänga så mycket med farmor och farfar och vi njuter av att vara flera vuxna som hjälps åt med barnen. Win win!
När vi hade några vänner på middag strax innan jul var jag sugen på att göra en efterrätt som kändes lätt och fräsch. Jag var sugen på citrusfrukter så basen fick bli apelsiner och grape och så toppade jag med hackade nötter och mörk choklad. Servera gärna med en klick vaniljkvarg om du önskar något sött och krämigt till. Det behöver inte vara svårare än så att göra en god avslutning på en middag!
Citrussallad med choklad och nötter (4 port)
Ingredienser
2-3 apelsiner
1 röd grapefrukt
1 dl sötmandel
50 g mörk choklad
1 msk honung
Vaniljkvarg
Gör såhär
Skär bort skalet från apelsinerna och grapen och skär i bitar. Fördela i skålar. Hacka mandel och choklad och strössla på citrusen. Ringa över lite honung och servera eventuellt med vaniljkvarg.