I samarbete med Gårdssällskapet
Nu är det ju verkligen högsäsong för grillen. Det är sommar, en hel del är på semester (inklusive vi!) och man vill gärna laga maten på grillen när säsongen tillåter. Jag längtar tills vi flyttar till huset och har en rejäl grill och kan t o m grilla på vintern om vi vill. Nu har vi haft en lite elgripp på balkongen som i och för sig är böttre än inget men det blir inte samma känsla och smak. Det är bara att erkänna!
Så när jag gjorde denna clubstek-macka så grillade vi hemma hos mamma. Det är en enkel macka men ack så god. Med dijonaise, saftigt kött och krispiga grönsaker. En sommarmiddag behöver inte vara svårare än så. Servera med pommes eller liknande om du önskar! Luras inte av bilden, den är rejäl 😉
Clubstek-macka med dijonaise (2 port)
Ingredienser
Ca 450 g clubstek
2 brödskivor
1 tomat
Salladsblad
Några cm purjolök
Dijonaise:
1 dl majonäs
1 msk dijonsenap
Gör såhär
Krydda clubsteken med salt och svartpeppar och grilla ca 3-5 minuter per sida. Låt sedan vila ca 10 minuter.
Blanda majonäs och dijonsenap. Smaka av med salt, svartpeppar och cayennepeppar.
Skiva tomat och strimla purjon.
Skär köttet i tunna skivor.
Smörstek brödet och bred sedan på lite dijonaise. Lägg på ett salladsblad, tomat, kött och avslutningsvis mer sås. Toppa med purjolök.
Lämna ett svar