När jag fyllde år fick jag en fin present som jag inte har visat. Jag fick en “Cookies in a jar” 🙂 Det är en mysig och rolig present till någon som gillar att baka.
I förra veckan bakade jag ut dessa kakor och dem blev goda. Tyvärr blev mina lite mörka så jag har ändrat tiden i receptet nedan. Så varför inte prova ge bort en sån här burk istället för blomma nästa gång du ska bort?

 

Cookies in a jar

Cookies in a jar

Ingredienser

2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
50 g valnötter
4 dl havregryn
3 1/2 dl ljust muscovadosocker
2 dl nonstop

170 g rumsvarmt smör

1 ägg

Gör såhär
Förbered: Blanda samman vetemjöl, bakpulver och vaniljsocker i en bunke. Hacka valnötterna. Varva mjölblandning, nötter, havregryn, socker och nonstop i en väl rengjord burk med tättslutande lock.
Skriv på ett fint kort ner ingredienserna som ska tillsättas och följande instruktion: Värm upp ugnen till 175 grader. Rör 170 g rumsvarmt smör och 1 ägg mjukt i en bunke. Tillsätt burkens innehåll och arbeta ihop till en deg. Forma degen till cirka 20 kulor och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Platta till kulorna något med handen. Grädda kakorna i ca 15 minuter och låt dem svalna på galler.

 

 

0

One Response

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.