fbpx

Jag älskar enkel bakning som blir mycket på en gång. Därför är alla olika rutor i långpanna en given favorit. Och nu hade jag dessutom massa cornflakes som jag ville göra av med så det fick bli en botten med cornflakes, havregryn, sirap och lite vanilj. Detta trycks ut i en stor form och gräddas snabbt i ugnen och när det svalnat på med choklad och givetvis flingsalt. Dessa blev så goda och vi hade de på ett kalas och det blev succé! Så dessa cornflakesrutor kan jag varmt rekommendera.

 

 

 

Cornflakesrutor med havre och choklad

Cornflakesrutor med havre och choklad

Cornflakesrutor med havre och choklad (40 st)

Ingredienser
250 g kokosolja
2 dl strösocker
1,5 dl ljus sirap
8 dl cornflakes
5 dl havregryn
2 dl havremjöl
2 msk vaniljsocker
1 tsk bakpulver

300 g vegansk choklad
Flingsalt

Gör såhär
Sätt på ugnen på 200 grader. Lägg kokosolja, sirap och strösocker i en kastrull. Värm upp på medelvärme så sockerkristallerna försvinner. Lägg cornflakes i en bunke och krossa med händerna. Blanda sedan i havregryn, havremjöl, vaniljsocker, bakpulver och en nypa salt. Häll över kokosoljeblandningen och rör ihop allt till en jämn massa. Tryck ut i en form med bakplåtspapper och försök platta till jämnt. Grädde i ugnen 8 minuter och låt sedan svalna.
Smält chokladen över vattenbad och bred ut över botten. Ha på flingsalt och ställ kallt. Skär i rutor.

Cornflakesrutor med havre och choklad


Fler recept på smarriga rutor:

Snickersrutor utan mjölk

Saffransrutor med havre

Vinbärsrutor med kanel – glutenfria och veganska!

2 svar

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att synas

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

wrapcb-footer-b