När jag fyllde år fick jag en crème brulée-brännare som jag ännu inte har testat förrens häromveckan. Jag hade helt enkelt glömt bort den och nu var det dags för premiär. Och det var mycket enklare än jag trodde. Det är enkelt att göra och mycket sköter sig självt i ugnen. Denna dessert kan även förberedas då den ska serveras kall med nybränt socker på toppen. Mums!

 

Crème brulée (6 port)

Ingredienser
1 vaniljstång
4 dl vispgrädde
1 dl mjölk
0,75 dl strösocker
6 äggulor
 
3 msk rårörsocker
Gör såhär
Sätt på ugnen på 125 grader. Dela vaniljstången på längden och skrapa ur fröna. Lägg frön och stång i en kastrull och häll på grädde och mjölk. Låt koka upp, dra av från värmen och låt svalna i ca 15 minuter. Vispa äggulor och strösocker lätt. Ta bort vaniljstången och häll gräddmjölken i äggsmeten under vispning. Fördela smeten i formar ställ dem i en långpanna med vatten (upp till hälften på formarna) och grädda dem i ugnen, tills de stannat. Det tar 60–75 minuter. Låt sedan svalna helt.
Strö ett tunt lager råsocker över ytan när det är dags för servering. Bränn med en gasolbrännare och servera genast.
 
0

2 svar

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att synas

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.