Maillista

Jag började morgonen med en löptur och nu sitter jag och äter frukost och kollar på Nyhetsmorgon. Jag är jättedålig på att träna och har aldrig varit speciellt hurtig men har ett litet vad med mig kompis AC nu och eftersom kvällarna har varit uppbokade så har det blivit två morgonrundor den här veckan. Men jag är förvånad över hur skönt det har varit och man blir faktiskt piggare av frisk luft direkt på morgonen. Så nu ska jag försöka hålla igång den här trenden!
Det som är fiffigt när man tränar är det att man kan unna sig något sött ibland. Som ni vet sedan tidigare gillar jag småkakor eftersom det är gott, går att variera mycket och lätt att ha i frysen och tina fort vid oväntat besök. Denna gång bjuder jag på crinkles som är en chokladkaka med florsocker.

 

Crinkles

Crinkles (30 kakor)

Ingredienser

150 g mörk choklad
75 g margarin
2 ägg
1 dl sströocker
1 msk vaniljsocker
4 dl vetemjöl
3 msk kakao
0,75 tsk bakpulver
2 krm salt

Florsocker att rulla i

 

Gör såhär

Smält choklad och margarin på svag värme i en kastrull.  Vispa ägg, socker och vaniljsocker poröst i ett par minuter med elvisp.  Rör ner den smälta chokladblandningen i äggsmeten och tillsätt sedan vetemjöl, kakao, bakpulver och salt och rör tills det blir en klumpfri smet. Kyl eller frys smeten några timmar så den blir mer lätthanterlig.
Sätt på ugnen på 175 grader. Ta fram smeten och rulla 30 bollar. Rulla bollarna i florsocker, lägg dem på en bakpappersklädd plåt och tryck till dem lätt. Baka mitt i ugnen i 10-12 minuter.

Crinkles
0

Inga svar än

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att synas

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

wrapcb-footer-a