Maillista

Jag gillar gryta och jag tycker det passar utmärkt även på sommaren. Detta är en vegetarisk variant som dessutom är fri från mjölk. Perfekt nu när vi fått reda på att Mila verkar vara allergisk mot mjölk. Så det blir nog mer kokosmjölk här hemma framöver. Men åter till grytan. Detta är en currygryta med broccoli, champinjoner och kidneybönor. Enkel mat med bra näring och mycket smak. Den kryddas med vitlök, curry och en skvätt fisksås. En barnvänlig gryta som gick hem hos hela familjen! Vi serverade den med ris och det passade väldigt bra. Den blir krämig tack vare kokosmjölk och om du tycker såsen ska bli tjockare kan du reda av den. Denna middag går snabbt att laga och det passar ju perfekt till vardags.

Tips! Om du inte har broccoli och champinjoner hemma kan du såklart byta ut till de grönsaker du gillar. Och kidneybönorna kan bytas ut mot andra bönor eller kanske kikärtor.

Currygryta med broccoli och champinjoner

Currygryta med broccoli och champinjoner

Currygryta med broccoli och champinjoner (4 port)

Ingredienser
250 g champinjoner
3 vitlöksklyftor
2 msk curry
3 dl vatten
250 ml kokosmjölk
1 tsk fisksås (kan uteslutas)
250 g broccoli
1 frp kidneybönor (230 g avrunnen vikt)
Pressad lime

4 port ris
Eventuellt jordnötter

Gör såhär
Koka riset enligt anvisning. Dela ner champinjonerna i mindre bitar. Skär broccolin till små buketter och hacka stammen. Hetta upp olja i en gryta och fräs champinjonerna tills de slätt ifrån sig vätskan och fått fin färg. Pressa i vitlök och tillsätt curry och låt fräsa 2 minuter. Tillsätt sedan fisksås, vatten och kokosmjölk och låt koka upp. Låt puttra 5 minuter och smaka av med pressad lime, salt och svartpeppar. Tillsätt broccolin och låt koka med 2 minuter. Avsluta med att vända ner bönorna och servera sedan gryta med ris.

Currygryta med broccoli och champinjoner


Fler goda currygrytor:

Vegetarisk currygryta med vitkål

Vegetarisk röd currygryta

Kikärtscurry med broccoli

1

Ett svar

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att synas

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.