Maillista

I söndags var vi på middag hemma hos brorsan och han bjöd på kassler och jag blev påmind om att det var länge sen vi lagade kassler här hemma. Enkelt, salt och gott och passar utmärkt med grädde och gratinera med ost. Sagt och gjort så fick det bli en currykassler som vi gratinerade med brieost och serverade med ris och jordnötter. Funkar till både vardag och helg!

DSC_0211 currykassler

Currykassler med ris och jordnötter (6 port)

Ingredienser
6 port jasminris
1 kg kassler
1 gul lök
1 burk kokosmjölk
2 dl crème fraiche
2 msk maizena
1 msk curry
0,5 msk röd curry paste
0,5 tsk sambal oelek
Brieost

Jordnötter

Gör såhär
Sätt ugnen på 200 grader. Skär kasslern i skivor. Skala och strimla löken. Varva lök och kassler i en ugnssäker form.
Vispa ihop kokosmjölk, crème fraiche, curry, rödcurry, maizena och sambal oelek till en sås. Häll blandningen över kasslern. Toppa med skivad brieost och ställ in i ugnen ca 20-25 minuter tills den fått fin färg. Koka under tiden riset enligt anvisning. Servera med jordnötter.

0

Ett svar

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att synas

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.