Välkommen söndag!
Igår hade vi en väldigt trevlig och rolig dag med släkt och vänner och nu på förmiddagen har jag tagit det lite lugnt och småfixat. Snart är det dags för sen frukost och sen ska vi ut och handla present till min älskade bonuspappa som fyller år imorgon. Ikväll blir det söndagsmiddag hos svärföräldrarna.
Det känns som att det var ett tag sedan jag bjöd på ett kycklingrecept och därför tänkte jag nu dela med mig av denna enkla och mycket uppskattade currykyckling. Snabbt och gott!

 

Currykyckling med ris

 

Currykyckling med ris (4 port)

Ingredienser
4 port ris
500 g kycklingfilé
0,3 purjolök
0,5 gul lök
1 tsk curry
1 tsk paprikapulver
1 tsk gurkmeja
3 msk kycklingbuljong
2 vitlöksklyftor
2 dl grädde
2 dl creme fraiche
1 näve koriander
Jordnötter
Gör såhär
Skär kycklingen i mindre bitar och fräs i olja. Efter ett par minuter, häll i curry, gurkmeja och parikapulver. Pressa i en vitlöksklyfta och lägg i hacka purjo lök och gul lök. När löken mjuknat, häll i grädde créme fraiche och buljong. Låt puttra ca 10-15 min och smaka sedan av såsen med salt, svartpeppar och cayennepeppar. Avsluta med att tillsätta hackad färsk koriander. Servera med ris och jordnötter.
0

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att synas

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.