I samarbete med Gårdssällskapet
Vi lagar inte mat med curry så ofta här hemma men när vi väl gör det som kommer jag alltid på hur gått det är. En härlig kryddblandning med mycket smak och lite hetta som passar utmärkt med t ex kyckling. Så vad sägs om kyckling, curry, krispiga grönsaker och krämig sås tillsammans med lite ris? Här kommer receptet! Här använde jag kycklingvingar men det går bra med det kycklingkött du föredrar.
Currykycklinggryta med ris (4 port)
Ingredienser
1,2 kg kycklingvingar
2 gula lökar
2,5 msk gul curry
1 röd chili
2 msk riven färsk ingefära
6 potatisar
1 burk kokosmjölk
4 dl vatten
1 hönsbuljongtärning
1 broccoli
2 paprikor
1 kruka koriander
Gör såhär
Skala och skär löken i smala båtar. Finhacka chilin. Skala och skiva potatisen. Kärna ur och skär paprikorna i mindre bitar. Dela ner broccolin i små buketter.
Hetta upp olivolja i en stor gryta. Fräs lök och chili ett par minuter och tillsätt sedan ingefära, curry och kyckling och låt fräsa en minut till. Tillsätt sedan vatten, kokosmjölk och buljongtärning och låt puttra i 30 minuter.
Koka ris under tiden.
Ta upp kycklingen och låt svalna lite. Lägg i potatisen i grytan och låt koka 10 minuter. Plocka av allt kött från benen. Lägg ner kycklingköttet i grytan igen när potatisen blivit mjuk. Smaka av grytan och krydda med salt och svartpeppar. Smaka av med pressad lime eller citron. Ha sedan i broccoli och paprikor och låt puttra ett par minuter till. Avsluta med att blanda ner hackad koriander.
Lämna ett svar