När mamma träffade min bonuspappa Staffan för många år sedan var en av hans specialiteter currymakaroner. Det var en riktig snabbrätt med flertalet genvägar eftersom han kokade pasta, stekte bacon och gjorde sedan en pulvercurrysås där han tillsatte fettet från baconet istället för smör och sen blandade alltihop. Här är receptet som blir lika gott men där vi gjorde currysåsen från grunden. Det här är en perfekt vardagsrätt med mycket bacon!

 

Currymakaroner (4 port)

Ingredienser
4 port pasta
25 g smör
3 msk vetemjöl
2 tsk curry
4 dl mjölk
2 dl grädde
4 pkt bacon (á 140 g)
Gör såhär
Koka pastan enligt anvisning. Strimla baconet och färs krispig i en stekpanna. Smält smöret i en kastrull och fräsch curryn en minut. Vispa sedan i mjölet och häll på två dl mjölk. Vispa tills det inte finns några klumpar och tillsätt sedan resten av mjölken och grädden. Låt koka upp och smaka eventuellt av med mer curry. Häll sedan i baconet med fettet i såsen och smaka av med salt och svartpeppar. Blanda med pastan och servera med lite ruccola.
 

Inga svar än

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att synas

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

wrapcb-footer-b