fbpx

Som ni vet älskar jag att göra olika bollar där jag använder urkärnade dadlar som bas. De blir krämiga, goda och fria från vitt socker. Det har blivit många recept genom åren och denna gång blev det dadelbollar med choklad, hasselnötter och kardemumma. Fria från gluten och mjölk också vilket passar bra här hemma. Några favoriter från dadelbollsrecept jag tagit fram tidigare är:

Dadelbollar med choklad, hasselnötter och kardemumma

Jag brukar använda dadlar och nötter och/eller havregryn som bas. Sen kan man välja vilken smaksättning man vill ha. Och viktigast av allt på slutet, salt! Att våga ta i en rejäl nypa salt is lutet lyfter bollarna till en ny nivå. Och om du inte vill rulla de i kokos kan du självklart ha något nötmjöl eller hackade nötter. Sesamfrön ger också en god smak på dadelbollarna. Eller så kan du rulla de i kakao för en extra chokladboost!

Dadelbollar med choklad, hasselnötter och kardemumma

Dadelbollar med choklad, hasselnötter och kardemumma (ca 40 st)

Ingredienser
15 dadlar
2,5 dl hasselnötter
2 dl havregryn
2 msk kakao
2 msk kardemumma
1 dl kokosolja
2 msk kallt kaffe
Ett par nypor salt

Kokos

Gör såhär
Lägg urkärnade dadlar och hasselnötter i en matberedare och mixa 30 sekunder. Lägg sedan i havregryn, kakao, kardemumma, kokosolja, kaffe och salt och mixa slätt. Lägg in smeten i kylen 30 minuter. Rulla sedan chokladbollarna i kokos.

    Mentions

  • 💬 Enkla dadelbollar med kanel och jordnötssmör • SandraCallermo.se
  • 💬 Saffransbollar med mandelmassa • SandraCallermo.se

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att synas

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

wrapcb-footer-b