fbpx

Lördag morgon och solen skiner. Snart ska vi iväg på terminens sista babysim och tänk, nästa termin ska vi gå med båda barnen. Wow, va roligt! Hoppas lillan kommer gilla det lika mycket som Noel. Det är hans gladaste stund på hela veckan tror jag 😛

Efter simmet ska vi hem och fixa lite för ikväll kommer massa vänner hit och vi ska ha en liten inflyttningsfest! Det kommer bli så roligt att få visa huset, dricka goda drinkar, spela lite beerpong och bara umgås. Det kommer bli kanon! Så det ska förberedas snacks, snittar och en bra spellista.

Men innan det är dags för frukost tänkte jag ge er ett smarrigt efterrättsrecept till helgen. Nämligen en krämig daimcheesecake som jag toppade med minimaränger och nougatsås. Den här efterrätten är perfekt eftersom den kan förberedas flera dagar innan.

Daimcheesecake

Daimcheesecake (ca 12 bitar)

Ingredienser
250 g digestivekex
100 g smör

2 dubbelDaim (à 56 g)
5 dl vispgrädde
2 ägg
1 dl strösocker
1 krm vaniljpulver
200 g färskost

1 dubbelDaim (à 56 g)
Nougatsås
Minimargänger

Gör såhär
Smält smöret. Krossa digestivekexen till smulor och blanda med smöret. Tryck ut smulorna i en springform.
Finhacka 2 dubbeldaim. Vispa grädden i en bunke. Ta en ny bunke och vispa äggvitorna till ett hårt skum. Ta ännu en bunke och vispa ihop äggula, färskost, strösocker och vaniljpulver så det blir fluffigt. Vänd sedan ihop med grädde, äggvitorna och daimen. Bred ut smeten på digestivebotten och ställ i frysen minst 3 timmar. Ta sedan fram tårtan ca 15-20 minuter innan servering och toppa med hackad daim. Servera med nougatsås och minimaränger.


Fler recept med daim:

Snabbt daimgodis

Daimtryffel

Limedaim

Cheesecakepannacotta med jordgubbar och daim

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att synas

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

wrapcb-footer-b