Maillista

Fjärde advent och bara 4 dagar kvar till julafton. Men vi smygstartade och hade julafton hemma hos pappa redan igår. Det var en mysig dag och kväll med mängder av god mat, julklappar, glögg, godis och mys med fina familjen. Det blev riktigt lyckat och julstämningen är på topp!

Fjärde advent ska ju gärna firas i lugn och ro, med lite julpyssel och kanske inslagning av ett och annat paket. Det är inte heller fel att fylla på julgodisförrådet om ni liksom jag bakade julgodiset tidigt och vissa favoriter börjar ta slut. Då kan jag rekommendera denna daimtryffel som blir härligt len och god. Och du kan såklart anpassa mängden mörk choklad efter vad just ni gillar.

 DSC_0123 daimtryffel  DSC_0146

Daimtryffel (ca 30 st)

Ingredienser
150 g mörk choklad
50 g mjölkchoklad
1 dl vispgrädde
84 g daim
2 msk kakao

Gör såhär
Hacka chokladen i mindre bitar. Finhacka daimen. Koka upp grädden i en kastrull. Dra av kastrullen från plattan och låt choklad smälta i den varma grädden. Rör tills smeten blir blank och fin och rör då ner hälften av daimen. Ställ tryffelsmeten kallt och låt svalna.
Blanda resterande daim med kakao. Rulla tryffelsmeten till bollar och rulla i kakaoblandningen. Låt tryffeln stelna i kylen.

0

Ett svar

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att synas

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

wrapcb-footer-a