Eftersom vi än så länge bor i Uppsala lägger jag en hel del tid på pendling för tillfället. När vi har flyttat kommer jag ha ca 45 minuter men nu har jag 1,5 timme så det är en viss skillnad. Dessutom hade jag tidigare 15 minuters cykelavstånd till jobbet. Så nu har jag kortat ner tiden hemma för att göra mig iordning och i detta ingår att gärna göra frukost på kvällen innan. De nuvarande favoriterna är chiapudding och en för mig ny frukost, davosgröt. Jag gillar gröt eftersom det mättar bra men nu på sommaren vill jag inte ha varm frukost och då är davosgröt, även kallad overnightoats, perfekt. Jag har läst om det flera gånger och de flesta verkar göra med yoghurt och havregryn och valfri smaksättning medan vissa byter ut en del av yoghurten mot mjölk. Så detta är mitt första recept och det blev en davosgröt med kardemumma och nektarin. Det blev supergott och något jag absolut kommer göra igen!

Davosgröt med kardemumma och nektarin (1 port)

Ingredienser
1 dl havregryn
2 dl yoghurt
2 tsk chiafrön
0,5 tsk kardemumma
1 tsk agavesirap
1 krm vaniljpulver
1 nektarin
Vinbär
Gör såhär
Rör ihop yoghurt, havregryn, chiafrön, agavesirap, vaniljpulver och kardemumma i ett glas. Täck med plastfolie och ställ i kylen över natten. Ta fram på morgonen och toppa med nektarinbitar och vinbär.
 
0

No Responses

  1. Kicki

    Oj vad gott o fräscht det ser ut 🙂 Ingen dålig frukost 🙂 Ha en bra dag fina Sandra 🙂 Kramar till dej

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.