fbpx

Julafton närmar sig med stormsteg och det är dags att dela med dig av ännu ett julrecept. Och jag har ju redan delat med mig av min klara saffranssill med sting och idag tänkte jag ge er en krämig variant i form av dijonsill. Så god med créme fraiche, majonäs och dijonsenap och så krispiga cornichoner. Och så lite dill för att avsluta. Den här blev verkligen god och en ny variant på den klassiska senapssillen. Så goda smaker på julbordet och jag hoppas du vill testa denna.

Om du vill ha fler tips på egen sill så kan jag tipsa om dessa godingar jag gjort tidigare år. De är inte mjölkfria då Mila ändå inte äter sill men det är enkelt att anpassa receptet.

Dijonsill med cornichons

Dijonsill med cornichons

Dijonsill med cornichons

Ingredienser
1 förpackning 5-minuterssill (à 420 g)
1 dl cornichons
2 dl crème fraiche (ev mjölkfri)
2 msk dijonsenap
2 msk majonnäs (ev vegansk)
0,5 dl hackad dill

Gör såhär
Häll av sillen och skär i sneda bitar.
Hacka cornichonerna och lägg i en bunke tillsammans med créme fraiche, dijon, majonäs och hackad dill. Smaka av med svartpeppar. Vänd ner sillen och förvara i en burk i kylen.

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att synas

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

wrapcb-footer-b