Igår efter jobbet åkte vi till Gävle för att hälsa på min kusin Mike och se hans lägenhet innan han flyttar därifrån. Han har sålt den för att köpa något billigare men vi har inte hunnit vara där ännu så det fick bli denna helg. Vi hade en supermysig kväll igår med god mat, gott vin och mycket trevligt sällskap. Nu är det snart frukostdags och sen ska vi hem mot Uppsala igen.

 

 Capresesallad med serranoskinka till förrätt och ryggbiff, ugnsrostade rotfrukter och bea med dragon och persilja till varmrätt.

Jag tänkte fortsätta att dela med mig trerättersmiddagen vi åt förra fredagen som hade lite utav ett korvtema. Det var ju chorizoströssel på förrätten och varmrätten bestod av en god falukorvsgryta med morötter, pepparrot och dill som vi serverade till kokt potatis och ruccola. Falukorv som helgmiddag går alldeles utmärkt!
 

Dill- och pepparrotsfalukorv med morot (4-6 port)

Ingredienser
4-6 port potatis
2 morötter
1 gul lök
800 g falukorv
5 dl grädde
2 dl mjölk
2 lagerblad
0,5 tsk sambal oelek
1 grönsaksbuljongtärning
1-2 msk pepparrot
2 msk hackad dill
Gör såhär
Skala potatis, morötter och lök. Koka potatisen. Skär morötterna i stavar och skär löken i smala klyftor. Skär korven i bitar. Hetta upp smör i en stor kastrull och stek korven tillsammans med morot och lök. Häll på grädde, mjölk, lagerblad, sambal oelek, buljongtärning och pepparrot. Låt koka 10 minuter och smaka sedan av med salt, svartpeppar, pepparrot och red med maizena. Avsluta med att vända ner dillen. Servera med potatis och ruccola.
 

3 svar

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att synas

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

wrapcb-footer-b