fbpx

April innebär ju vår och vår innebär grillsäsong. Om du inte redan gjort det är det nu du ska leta fram grillen, göra rent den för säsongen och fylla upp skåpen med grillbar mat. För när det är grillväder helt plötsligt, ja då vill man ju ha mat som passar sig för grillen hemma utan att behöva åka och handla. Hemma hos oss handlar det om majskolvar, halloumi, korv, kyckling, burgare, grönsaker osv. Mums va gott!

Dinkelsallad med fetaost och morotstzatziki Dinkelsallad med fetaost och morotstzatziki

Men dagens recept är inte grillad. Det är dock en vegetarisk sallad som är väldigt matig och den passar utmärkt till grillat. Jag har gjort den på hel dinkel och det blev så gott! Jag har läst lite och enligt uppgift måste den inte blötläggas (har dock inte testat själv) men den blir bättre och mycket nyttigare då så gör det om du hinner. Snåla inte på vinägretten, det är det som ger salladen god smak.

Dinkelsallad med fetaost och morotstzatziki  Dinkelsallad med fetaost och morotstzatziki

Dinkelsallad med fetaost och morotstzatziki (4 port)

Ingredienser
3 dl hel dinkel
1 grönsaksbuljongtärning
250 g körsbärstomater
4 romansalladsblad
2 stjälkar selleri
200 g fetaost
2 dl svarta bönor
0,5-1 dl vinägrett

Morotstzatziki:
2 morötter
3 dl turkisk yoghurt
2 vitlöksklyftor

Majskolvar

Gör såhär
Lägg dinkeln i en kastrull och fyll upp med kallt vatten. Låt ligga i 8 timmar eller över natten. Lägg sedan i en buljongtärning och sätt den på spisen. Koka upp dinkeln och låt koka under lock ca 45 minuter.
Under tiden kan du förbereda det andra. Dela tomaterna i halvor eller kvartar. Strimla salladen och sellerin. Tärna fetaosten. Ihop allting med de avsköljda bönorna.
Skala och riv morötterna grovt. Blanda yoghurt med pressad vitlök och morötter. Krydda med salt och svartpeppar.
När dinkeln kokat klart kan du hälla på vinägretten och blanda runt. Rör sedan ihop den med grönsakerna.
Servera med grillad majskolv.

Dinkelsallad med fetaost och morotstzatziki

0

Ett svar

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att synas

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.