Då och då köper vi hel kyckling och gör en riktigt god middag. Det är tacksamt att tillaga och är gott att fylla kyckling med något som ger mycket smak. Sen sköter kycklingen sig själv i ugnen medan du kan lägga tid på annat. Antingen kan man sen försöka skära upp kycklingen i snygg bitar men ofta skär jag bara ut filéerna och sen drar vi loss kött lite vart efter och blandar med fyllningen. Väldigt gott! Här blev det en dragonkyckling med äpple, lök och senap och det var en riktigt god smakkombination. Jag inser såhär i efterhand att såsen fick stort fokus på bilden och det kanske inte blev så snyggt men vi kan säga att jag vill bara visa hur viktig jag tycker såsen är 😀 Hoppas ni gillar det!

Dragonkyckling med äpple Dragonkyckling med äpple

Dragonkyckling med äpple (4 port)

Ingredienser
4 port ris
1 hel kyckling
1 stor gul lök
2 vitlöksklyftor
1 äpple
3 dl créme fraiche
1,5 msk dijonsenap
5 dl kycklingbuljong
1 citron
2 msk torkad dragon
1 msk torkad timjan
1 msk torkad oregano

Gör såhär
Skala och finhacka vitlöken. Skala löken och dela i bitar. Kärna ur äpplet och skär i tärningar. Banda lök, äpple, vitlök, 1 msk dragon och 0,5 pressad citron. Fyll kycklingen med blandningen. Pressa den andra halvan av citronen över kycklingen. Strö över resten av dragonen, timjan och oregano. Salta och peppra runt om.
Värm upp en gjutjärnsgryta med olivolja och smör blandat. Lägg ned kycklingen och bryn runt om. Slå över kycklingbuljongen och sätt på locket.
Ös och titta till kycklingen då och då och låt puttra på spisen ca 1 timme.
När kycklingen är genomstekt, tillsätt créme fraiche och senap och låt puttra 5 minuter till.
Tag upp kycklingen ur grytan och tranchera. Mixa såsen slät och servera med kokt ris.

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att synas

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.