fbpx

Sedan många år tillbaka har vi en bekant till familjen som ibland hjälper oss med cateringmat till olika fester. Förra året när han fick laga mat till ett kalas så hade han med en väldigt god pannacotta med smak av mjölkchoklad och lite åt det kolaaktiga hållet. Vi älskade den där pannacottan och har pratat om den flera gånger. Nu tyckte jag därför det var dags att göra min egna version och försöka hitta den där goda smaken. Jag googlade en del på pannacotta som skulle kunna likna och kom fram till att dumle skulle kunna bli riktigt bra. Så jag kokade helt enkelt ihop en dumlepannacotta när vi skulle stå för efterrätt på en middag förra veckan. Vi toppade den med knapriga smulor och syrliga lingon. Och vet ni, pannacottan blev en succé! Den blev så god och även om jag inte minns exakt hur den där goda pannacottan smakade så kan jag säga att det här är väldigt när och otroligt gott. Varsågoda!

DSC_0074   DSC_0049 dumlepannacotta

Dumlepannacotta med lingon och mandelsmulor (10 port)

Ingredienser
70 dumlekolor (ca 550 g)
10 dl vispgrädde
6 gelatinblad
1 vaniljstång
1 dl turkisk yoghurt

Mandelsmulor:
75 g smör
1,5 dl havregryn
1,5 dl mandelmjöl
0,5 dl socker
1 tsk vaniljsocker
En nypa salt

Lingon

Gör såhär
Hacka dumlen i bitar. Skär vaniljstången på längden och skrapa ur fröna. Lägg gelatinbladen i kallt vatten ca 5 minuter. Häll grädde, vaniljstången med fröna och dumlen i en kastrull och låt koka upp.
Dra av kastrullen från värmen och vispa ner de urkramade gelatinbladen och den turkiska yoghurten. Häll upp i glas och ställ i kylen.
Smulor: Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret och i havregryn, mandelmjöl, socker, vaniljsocker och en nypa salt. Häll upp i en ugnssäker form och ställ in i ugnen och rosta ca 15 minuter och rör som en gång under tiden. Låt smulorna svalna och servera sedan på pannacottan med lingonen.

0

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att synas

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.