Maillista

Jag gillar att blanda godis med småkakor på dessertbordet på jul. De här kakorna är inte speciellt juliga egentligen men magiskt goda! Jag bakade dem samtidigt som majoriteten av allt julgodis och kakorna blir sådär härligt sega och megagoda. Så baka dem till jul eller precis när du vill!

Dumlesnittar

Dumlesnittar (ca 40 st)

Ingredienser
220 g rumsvarmt smör
2 dl strösocker
4 msk ljus sirap
5 dl vetemjöl
1,5 tsk bakpulver
1 msk vaniljsocker
14 dumlekolor

Gör såhär
Sätt på ugnen på 200 grader och ta fram en plåt med bakplåtspapper. Rör ihop socker och smör och arbeta i sirapen. Blanda ihop vetemjöl, strösocker, bakpulver och vaniljsocker i en bunke och rör sedan ner i smörblandningen så det blir en smidig deg. Hacka dumlen och blanda in i degen. Dela degen i 3 delar och forma till längder och lägg på plåten. Platta till något med fingrarna. Grädda mitt i ugnen ca 8-10 minuter. Skär i snittar när längderna är ljumna och låt sedan svalna helt.

0

4 svar

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att synas

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.