Maillista

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Mat.se

Glad midsommar allihopa! Hoppas ni alla får en fantastiskt fin midsommar och kanske till och med solen kan titta fram lite. Jag ser fram emot massor av god mat (speciellt sillen!) och en trevlig dag med familj och vänner. Det ska bli härligt!

Dagen till ära tänkte jag dela med mig av ett gott försnacks som kan funka när gästerna kommer idag eller varför inte som lite plock imorgon när man har en lugn dag och kanske ska äta upp resterna från dagens festligheter. Det blir rostade edamamebönor med chili och vitlök. Edamamebönor är gröna sojabönor i sitt skal och jag brukar köpa de frysta. Sojabönor är supernyttiga och bra för dig så det kan man gärna äta mycket av. jag brukar ha gröna sojabönor i smoothien, grytor, sallader och allt möjligt.

Hur äter man edamamebönor?

Många ställer sig frågan hur äter man edamamebönor? Skalet är segt så det är inge vidare att äta. Men man vill ju komma åt smaken och saltet som är utanpå. Så lättast är att stoppa in hela ärtskidan i munnen och hålla i den i ena kanten. Sätt tänderna i den och dra ut den så får du alla härliga kryddor samt bönorna i munnen. Mums!

För dig som vill ha fler tips på snittar, snacks och tilltugg kan spana in det här.

Edamamebönor med chili och vitlök

Edamamebönor med chili och vitlök

Edamamebönor med chili och vitlök

Ingredienser
250 g frysta edamamebönor i sitt skal
2 vitlöksklyftor
1 msk riven färsk ingefära
1 tsk chiliflakes
1 msk sesamolja
1-2 tsk flingsalt

Gör såhär
Koka bönorna i lättsaltat vatten i ca 3 minuter. Häll av bönorna. Hetta upp lite sesamolja och olivolja i en stekpanna och ha i pressad vitlök, ingefära och chiliflakes. Låt fräsa 1 minut och tillsätt sedan bönorna och låt fräsa en minut till. Blanda om ordentligt och lägg sedan upp i en skål. Krydda med flingsalt.

1

5 svar

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att synas

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.