Igår var det kalas så det stod härliga till. Vi hade bjudit in släkt och vänner till min 25-årsfest (fyller om en vecka) och det blev så lyckat. Jag verkligen älskar att fylla år och att alla var där för min skull kändes otroligt härligt. Lokalen var full med människor som jag älskar och det blev en lyckad kväll med god mat, massor av fina presenter och dans. Stort tack alla ni som hjälpte till att göra den här kvällen till en underbar 25-årsfest och ville dela den med mig <3
 
Fördrinken var passerade hallon (med lite lime och socker) i ett glas som vi sedan hällde skumpa på (en dryg matsked per glas). Gott och somrigt!
Maten bestod av en matvetesallad med citronmarinerad kyckling och chorizo och vi avslutade middagen med frusen limecheesecake med hallon. Allt var mycket uppskattat!
 

 

 

 

 

 

 

 

 

Matvetesallad med citronkyckling, chorizo och fetaost (ca 30 port)

Ingredienser
20 dl matvete
4 grönsaksbuljongtärningar
 
1,5 kg kycklingfilé
0,75 dl olivolja
2 citroner
2 tsk sambal oelek
 
1 kg chorizo
3 rödlökar
300 g soltorkade tomater (avrunnen vikt)
150 g sockerärtor
8 stjälkar selleri
5 paket fetaost
300 g ruccola
1 dl olivolja
1,5 dl vitvinsvinäger
2 krukor basilika
 
Gör såhär
Blanda olivolja med cest och saft från citronen och blanda med salt, svartpeppar och sambal oelek. Lägg kycklingen i dubbla plastpåsar och häll på marinaden. Låt ligga i kylen minst en timme. Sätt ugnen på 250 grader. Lägg kycklingfilén i en ugnsäker form med en köttermometer. Ställ in i ugnen och låt innertemperaturen bli 67 grader och låt sedan kycklingen vila och svalna innan du skär upp den. Skär i bitar och lägg i en bunke.
Skär korven i slantar. Hetta upp en stekpanna med olivolja och stek korven tills den fått fin färg. Lägg sedan över i en bunke.
Finhacka basilikan och strimla soltorkade tomater. Koka matvetet enligt förpackningen och använd buljongtärningar istället för salt. När matvetet kokat klart, häll av vattnet och tillsätt olivolja, vinäger, basilika och soltorkad tomat. Smaka av med salt och svartpeppar. Låt svalna.
Tärna fetaost och skiva rödlök, sockerärtor och stjälkselleri. Ta fram en stor skål och varva alla ingredienser.

Örtyoghurt med citron och vitlök

Ingredienser
1,5 l turkisk yoghurt
8 dl créme fraiche
2 dl fil
0,5 citron
2 vitlöksklyftor
4 dl frysta örter
 
Gör såhär
Blanda yoghurt, créme fraiche och fil med cest och saft från citronen, pressad vitlök och frysta örter. Smaka av med salt, svartpeppar, örtsalt, pressad citron och cayennepeppar.
 

Limecheesecake med hallon (12 port)

Ingredienser
12 digestivekex
50 g smör
 
Fyllning:
400 g philadelphiaost
4 ägg
2 dl socker
2 tsk vaniljsocker
4 dl vispgrädde
2 lime
 
300 g hallon
 
Gör såhär
Krossa kexen till fina smulor, smält smöret och blanda med kexsmulorna. Tryck ut i botten på en form med löstagbar botten.
Skilj på äggulor och äggvitan lägg i varsin bunke. Vispa äggvitorna hårt. Vispa äggulorna tillsammans med sockret och vaniljsockret pösigt. Vispa grädden i en separat skål. Blanda ner philadelphiaosten i bunken med äggulorna och sockret. Rör sedan försiktigt ned grädden och äggvitorna i ost- och ägguleblandningen. Riv skalet från två lime och pressa sedan saften ur en halv lime och blanda ner i smeten. Häll smeten i formen och täck med plastfolie och ställ in i frysen över natten. Ta fram cheesecaken ca 1 timme innan den ska serveras. Servera med tinade hallon. Dekorera med färska hallon och citronmeliss.

9 svar

  1. Mårtenssons kök

    Härligt med festligheter, 25 år… det var tider det:)
    Menyn låter väldigt god, drinken och cheesecaken faller oss väldigt mycket i smaken.

    Svara

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att synas

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.