I samarbete med Matkasse.se

För 5 år sedan blev matkassen årets julklapp och sedan dess har marknaden exploderat. Idag finns det ett stort utbud av olika matkassar i olika storlekar, prisklasser och teman. Det finns företag som bara jobbar med matkassar samtidigt som de stora livsmedelskedjorna hakar på trenden och säljer sina matkassar med tillhörande recept. Fördelarna med matkasse är många då du får lagom mängd mat hem varje eller varannan vecka och då är det färdiga menyer med varierade proteinkällor, näringsberäknade recept och du slipper fastna i de återkommande vardagsrecepten. Du får antagligen en mer varierad kost och förhoppningsvis får du lite nya idéer vad du själv kan laga de dagar du inte har matkasse.

  

För något år sedan testade vi matkasse hemma ett par veckor för att se vad vi själva tyckte om det. Jag gillade verkligen recepten och man fick ny inspiration till vardagsmatlagningen. Men jag måste erkänna att (åtminstone i dagsläget) är det inte riktigt min grej. Förutom att vi inte äter middag hemma varje dag eftersom vi ofta är bortbjudna till vänner och familj, är på något event eller får i oss mat på annat sätt så tycker ju jag att det är roligt att hitta på nya recept. Matlagning är ju mitt stora intresse och jag gillar att handla mat och strosa runt i butiken för att hitta fina råvaror i säsong och välja just mina favoriter. Vi planerar sällan vad vi ska laga innan eller under tiden vi handlar utan det får växa fram när vi kommit hem. Vi handlar max en gång i veckan och då köper vi det som faller oss in och sen skapar vi något av det vi har hemma under veckan. Annat är det när vi har middagsbjudningar då jag ofta vill komponera menyn innan och skriva handlingslista utifrån den.

  Matkasse

För dig som har bestämt dig för att testa matkasse finns idag en jämförelsetjänst som heter Matkasse.se där du kan skriva in ditt postnummer och du får då upp vilka matkassar som kan levereras till dig. Därefter kan du även välja om du vill ha något visst tema på den. Jag gillar att det kommer fler varianter på matkassarna så man kan få en kasse som passar ens behov såsom barnfamilj, vegetarian eller till och med gluten- eller laktosintolerant.

Just det där med matkassar som är anpassade till allergier eller att man av andra skäl valt bort t e gluten tilltalar mig. När jag började äta glutenfri kost för 2 år sedan så hade jag haft nytta av en sådan kasse just för att komma igång och få lite inspiration när man ska lägga om kosten och behöver samla på sig kunskap om nya livsmedel. Med hjälp av Matkasse.se hade jag då kunnat göra dessa val och sett att jag har möjlighet att välja mellan 4 olika leverantörer av glutenfri matkasse och utifrån det kan jag sedan lägga till fler val eller gå in på de olika alternativen och läsa mer. Ett annat stort plus är de ekologiska matkassarna. Jag tror att det gör det lättare för många som vill äta mer ekologiskt men när man väl står där i butiken och ser det konventionella priset bredvid eko-priset så kan det ta emot om prisskillnaden är för stor.

Om vi ska testa matkasse någon gång framöver kommer jag absolut testa Matkasse.se för att hitta den som passar oss allra bäst.

0

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.