fbpx

Jag är inte alltid så duktig på att sammanfatta året men så har jag läst några listor på olika bloggar och kände att det ändå är lite roligt att utvärdera året som gått och klura på vad man vill ha ut av året som komma skall. Jag hittade den här listan hos PT-Fia. Nu kör vi!

Gjorde du något 2018 som du aldrig gjort förut?

Startade ett aktiebolag och födde barn utan smärtlindring (använde lustgas med Noel).

Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år?

Ja, en av mina närmsta vänner Maria fick sin Alexander och vi har njutit av att vara föräldralediga tillsammans.

Vilket datum från år 2018 kommer du alltid att minnas?

11 juni, den dagen när vår älskade lilla Mila kom till världen.

Dog någon som stod dig nära?

Nej.

Vilka länder besökte du?

2018 var ett år då vi höll oss i Sverige. Eller? jag blir osäker för vi brukar vara bra på att resa men ekonomi, graviditet och nyfödd bebis höll oss hemma detta år. Klimatsmart och bra med färre flygresor så heja oss!

Vad åt du?

Under graviditeten åt jag mycket av det jag var sugen på och det gick i perioder med mer nyttig och fräsch mat med mycket smoothies och sen blev det en hel del choklad när det var dags att unna sig. Framför allt har jag ätit ofta eftersom jag varit mycket hungrig både under graviditeten och när jag ammat. Under sommaren åt jag ikapp på charkisar och goda ostar som jag avstod under graviditeten. Sedan augusti har jag ätit mer hälsosamt och valt mat som ger bra energi. Heja mig!

Gjorde någonting dig riktigt glad?

Att jag fick möjligheten att föda en frisk dotter och att vi hade en lång och härlig sommar tillsammans hela familjen. Älskade, underbara familj <3

Saknar du något under år 2018 som du vill ha år 2019?

Bättre balans i vardagen. Vi börjar sakta men säkert lära oss hur mycket vi vill ha inbokat på vardagkvällar och helger för att må bra. Inte boka upp flera vardagskvällar i rad och inte ha för många grejjer på helgerna. Vi älskar att umgås med vänner och familj men behöver prioritera tid hemma för avkoppling, hålla efter huset och hinna familjemysa.

Vad önskar du att du gjort mer?

Tagit hand om mig själv och sagt nej när jag faktiskt inte orkar/har lust att göra grejjer.

Vad önskar du att du gjort mindre?

Slöscrollat! Mobilen är en väldigt bra grej och fantastiskt att det är så smidigt att göra vissa saker men det är lätt att fastna. Borde istället bli bättre på att lägga bort mobilen, göra vettiga saker och ha mobilfri tid med barnen.

Bästa boken du läst i år?

Föda utan rädsla. Ännu en gång hjälpte den mig väldigt mycket inför förlossningen. Att jag lyckades hålla mig lugn under värkarna och andas igenom de på ett effektivt sätt.

Vad var din största framgång på jobbet 2018?

Att jag vågade satsa på att nylansera bloggen. Nytt namn, ny design och ny inriktning! Jag behövde en nystart och jag trivs jättebra med det nya. Jag gjorde en hel del research och försökte göra det jag kunde själv men sen hittade jag en person som kunde hjälpa mig med flytten och designen och jag blev så nöjd. Det kostade en slant men var prisvärt och bra! Nu hoppas jag på att 2019 är året då bloggen steppar upp och att jag får in fler uppdrag!

Största framgång på det privata planet?

Att jag och David har tagit oss igenom en andra graviditet och förändringen att bli tvåbarnsföräldrar. Vi fortsätter kommunicera och har ett bra teamwork. Sen är inte sexlivet något att skryta med men vi har accepterat att det får vara så en period och vi försöker ta de tillfällen vi kan att kramas, prata och ta hand om relationen.

Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år?

Generellt sett gladare eftersom man blir ju lycklig av dessa små barn! Men sen har hormonerna gjort mig en hel del ledsen och instabil.

Vad spenderade du mest pengar på?

Året började med en tråkig renovering på huset i form av byte av takfönster med lite lullull kring det. Så tråkiga pengar men nödvändigt och sånt man får räkna med när man valt att köpa hus.

Något du önskade dig och fick?

Ännu ett friskt och glatt barn!

Något du önskade dig och inte fick?

Kommer inte på något speciellt just nu. Ännu mer träningsmotivation kanske?

Vad gjorde du på din födelsedag 2018?

Jag var i Grövelsjön där vi var bjudna på bröllop. Var där med Davids familj och jag firades genom skönsång på sängen, en härlig frukost och så var vi ute på dagen och åkte skidor och hade det mysigt.

Finns det någonting som skulle gjort ditt år ännu bättre?

Mer fysisk aktivitet och mer hälsosam mat. Under detta år har jag kommit fram till hur viktigt det är med bra mat och mindre socker men jag har inte alltid levt upp till det.

Vad fick dig att må bra?

Min underbara familj, vårt fina radhus, många promenader, en nystart på bloggen och massa annat härligt.

Högsta önskan just nu?

Att få fortsätta ha en frisk familj som mår bra! Sen ser jag fram emot ett härligt år som föräldraledig med mycket tid med barnen, mysiga utflykter, roliga resor och familjetid.

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att synas

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

wrapcb-footer-b