fbpx

Jag tänker att nu ni kanske är nyfikna på hur mina veckor ser ut? Hur fördelar jag min tid som föräldraledig samtidigt som jag driver bloggen som ett företag? Och så adderar man vardagspusslet till det. Alla måste såklart hitta sin egen lösning på detta och nu tänkte jag berätta hur en typisk vecka ser ut för mig. Hoppas ni tycker det är intressant för det här blir nog ett ganska långt inlägg 😉

Jag har alltså två barn, Noel som är drygt 2 år och Mila som är snart 4 månader. Noel har precis börjar på förskolan och han går där 15 timmar i veckan. Detta känns lagom för oss då han får ett utbyte av att umgås med andra barn och befinna sig i olika sociala situationer utan hans föräldrar och samtidigt får jag ändå ha han hemma större delen av veckan <3 Han går måndag-onsdag kl 9-14. Under dessa timmar försöker jag att mysa lite extra med Mila samt göra sånt som man helst inte vill ha med 2-åring på (läs: storhandla, göra ärenden i köpcentrum, gå långpromenad med en kompis osv). Det är även under denna tid som jag försöker jobba så mycket som möjligt med bloggen.

Måndag = bloggdag!

På måndagar har jag bestämt att jag ska hålla kalendern fri från annat så jag alltid får tid för bloggen då. Det kan det vara att skriva inlägg, förbereda ett samarbete och i värsta fall måste jag ta tag i bokföringen. Oftast tar jag en powerwalk direkt efter lämning på förskolan så jag brukar vara hemma vid 10 och då har jag tid fram till 13.30 innan jag ska gå och hämta igen. Mila har ofta en lång sovperiod då så oftast flyter det på bra. Antingen äter jag en matlåda till lunch eller passar på att slänga ihop ett snabbt lunchrecept.

Tisdag och onsdag när Noel inte är hemma så skiftar det lite från vecka till vecka vad jag gör. Just nu har jag och Mila babymassage på tisdag förmiddag så det är mysigt. Då träffar man lite andra mammor och barn och får kvalitetstid med Mila. Efter hämtning är det inte helt ovanligt att vi stannar i lekparken (gärna och möter upp Noels bästis Theo med familj), träffar mamma (barnens mormor) eller så går vi bara hem och äter mellis och myser i soffan. Läser böcker, bygger med duplo eller kollar på TV.

Torsdag och fredag brukar vi försöka ha någon skojjig playdate inbokad, antingen hemma eller så göra vi någon utflykt. Ibland åker vi till Bögs gård, hänger på öppna förskolan, promenerar till Sibyllas där de har ett lekrum eller så pysslar vi hemma eller något annat roligt. På vår lediga tid umgås vi gärna med familj och vänner och försöker samtidigt hinna med att hålla efter disk, tvätt, handling och sånt för att slippa ta familjetiden när David kommit hem till sånt. Men det funkar såklart inte alltid. Ena dagen kommer David hem och jag har hunnit städa huset, tända ljus och middagen står på bordet och dagen efter ringer jag vid 16-tiden och frågar (med gråtfärdig röst) om han är på väg hem snart för jag får inte ihop något med missnöjda barn och en stressad mamma. Så livet skiftar fort men generellt sett så gillar jag verkligen våra vardagar!

Planerad spontanitet

Vi har alltid älskat att ha mycket planer på helgerna. Ofta kan vi ha saker planerat både dag och kväll, både lördag och söndag. Men sen vi fick Mila så känner jag ett större behov av att kunna vara lite spontan på helgerna. Vi har alltid babysim på lördag förmiddag och utöver det har vi oftast minst en middag inbokad (fre-sön) men annars försöker vi att hålla kalendern lite fri. Både för att hinna ikapp sånt man inte fått ihop under veckan men även för att hitta tid för familjemys, spontana utflykter och kunna tacka ja till roliga spontana inbjudningar.

På söndag morgon när jag vaknat och gett Mila mat så smyger jag ner till vardagsrummet. Ibland har jag med mig Mila och ibland lämnar jag henne uppe i sovrummet med David och Noel. Då har jag obligatorisk bloggtid. Jag gör iordning en lite förfrukost och en kopp te och sätter mig bekvämt i soffan med datorn och börjar skriva. Då brukar jag skriva söndagslistan, förbereda inlägg, redigerar bilder, planerar kommande veckas inlägg och annat.

Det var en kort sammanfattning av hur min vecka kan se ut med fokus på föräldraledighet och bloggen. Då har jag inte gått in så mycket på vardagkvällar och hur jag får in min träning men det får bli ett annat inlägg 😊

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att synas

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

wrapcb-footer-b