fbpx

Igår var det ju tänkt att terminen skulle dra igång – David skulle till jobbet, Noel till förskolan och jag skulle in i rutinerna igen. Men när Noel vaknade märkte jag att förkylningen inte var bra utan han var fortfarande snorig och hostig och jag bedömde att han borde stanna hemma. Så vi unnade oss lite mysmorgon i sängen innan vi gick ner och åt frukost. Sen hade vi en mysig (och effektiv!) dag med tvätt, slänga höstblommor, chill i soffan, leka, damma, dammsuga (Noel fick trycka på start-knappen!), skaka mattor, putsa speglar, skura (Noel hjälpte såklart till!), gå promenad, handla, lämna krya-på-dig-blommor till mamma/mormor och sen hann jag även sälja ett skrivbord innan David kom hem.

När vi hade ätit middag och så frågade jag snällt om jag kunde få åka till Willys och handla utan barn. Sagt och gjort så satte jag mig i bilen med musiken på högsta volym och jag skreksjöng hela vägen. Vackert var det inte! Sen lyssnade jag på podd under tiden jag handlade och jag njöt verkligen av lite egentid. Tänkt att 1,5 timme hemifrån kan vara så välbehövligt ibland.

Och det hade gått strålande hemma! Mila hade varit väldigt nöjd i pappas sällskap och Noel var som vanligt glad och nöjd. Så skönt! Mila är ju som sagt extremt mammig så det är stort framsteg att jag kan åka hemifrån utan att hon skriker konstant.

Maten går framåt

Igår var dessutom en bra matdag för Mila. Jag skrev ju häromdagen om den bökiga amningssituationen och jag brottas med hur jag ska göra. Jag vill fortfarande delamma men eftersom mjölken inte räcker till på kvällen så har Mila svårt att komma till ro och sen sover hon inte längre hela nätter så antagligen somnar hon hungrig. och vägrar flaska.. Men igår var en bra dag och då såg måltiderna ut såhär:

  • Amning på morgonen
  • Gröt på förmiddagen
  • En liten amning som mellis
  • Barnmat till lunch (blev bara några skedar men ändå)
  • En stor portion gröt på eftermiddagen
  • Stödamning tidig kväll
  • Några klunkar välling vid läggning

När jag sparar lite på amningen under dagen så räcker det typ till kvällen men samtidigt vill vi få till flaskan eftersom det antagligen inte kommer funka med amningen på kvällen så länge. Så igårkväll la jag mig helt enkelt med mjölk i brösten och det är ju skönt om det behövs på natten.

Så fortsättning följer men man får glädjas åt de dagarna som funkar bra med maten. Och igår kändes bara som en allmänt bra dag där jag hann mycket, barnen var glada och livet var harmoniskt. Låt det bli en sån dag även idag!

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att synas

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

wrapcb-footer-b