fbpx
Eftersom jag nu är ledig några dagar från skolan passar jag på att göra en del allmänna ToDoer som måste göras och även hinna med att ta det lugnt och träffa nära och kära. Idag ska jag slå två flugor i en smäll och umgås med min älskade syster och systerson hela dagen och samtidigt planera bröllop. Min syster ska gifta sig och jag agerar lite bröllopsplanerare eftersom jag älskar att planera och har en del tips inför just bröllop. Det ska bli så roligt!
 
Och nu över till dagens recept som är ett mellanmålstips. Nu när jag kämpar med att bli mer hälsosam och tappa några kilon så försöker jag äta mindre portioner men samtidigt äta minst ett mellanmål om dagen så jag orkar träna och hålla igång. Då är dessa energibars ett bra alternativ!

 

Energibars med aprikos och mörk choklad

Energibars med aprikos och mörk choklad (ca 20 st)

Ingredienser
1 dl valnötter
2 dl havregryn
2 dl solroskärnor
0,5 dl pumpakärnor
1 dl torkade aprikoser
1 dl krossade linfrön
2 msk chiafrön
0,5 dl äppeljuice
3 äggvitor
25 g mörk choklad
Gör såhär
Sätt på ugnen på 125 grader. Hacka valnötter, pumpakärnor och aprikoserna och blanda dem med havregryn, solroskärnor, krossade linfrön och chiafrön. Häll över juicen och rör om. Separera äggvitorna från gulorna och vispa äggvitorna lätt. Blanda i äggvitan och rör om ordentligt. Tryck ut smeten i två avlånga brödformar klädda i bakplåtspapper. Grädda i ca 25 minuter. Låt kakorna svalna helt innan du skär dem i bitar.
Smält chokladen över vattenbad och ringla över barsen. Låt stelna i kylen.
 
Energibars med aprikos och mörk choklad

Inga svar än

  1. Sandras Matkrypin

    Hmm.. jag har inte testat utan nötter men du skulle kunna prova nå torkade bär eller frukt, krossade cornflakes eller kanske kokosflingor. Om du gillar frön kan du ju alltid öka de mängderna 🙂

    Svara

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att synas

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

wrapcb-footer-b